Personal coach Miriam Wassen

Miriam Wassen - Personal coaching

Soms kom je tot de conclusie dat je met opgedane kennis en ervaring succesvoller zou willen zijn. Je voelt dat je anders met zaken om zou willen gaan, effectiever zou willen zijn in relaties, in communicatie of in het omgaan met je eigen zorgen of problemen.

Personal Coaching is een gestructureerd en doelgericht proces waarbij de coach je helpt om te komen tot effectief gedrag, ook wel persoonlijke effectiviteit genoemd. Het is een proces van ontdekking, ontwikkeling en verandering en soms van acceptatie van dat wat niet veranderd kan worden.
Het uiteindelijke doel is om te komen tot een hernieuwde persoonlijke balans waarin je blij bent met wie je bent en het leven dat je leidt.

Over mij

Mijn naam is Miriam Wassen en stel mij graag wat uitgebreider aan u voor.

Ik ben zeer gefascineerd door de diversiteit in mensen, hoe verschillend we zijn en hoe anders we in vergelijkbare situaties reageren. Ik werd me dat voor het eerst bewust toen ik in 1990 na de HBO-V als wijkverpleegkundige in een dorpje aan de Duitse grens ging werken. Achter iedere voordeur trof ik een andere situatie, een andere mens, met steeds zijn unieke verhaal. Wat mij vooral interesseerde was hoe ik de persoon in kwestie kon ondersteunen om op zijn eigen manier te genezen, te revalideren of te sterven.

Later heb ik tien jaar als manager gewerkt in diezelfde gezondheidszorgorganisatie. Ook in die functie hielp ik mensen om het beste uit zichzelf te halen in hun rol als professional. Echter de rol van manager verzakelijkte en cijfers en targets gingen een steeds grotere rol spelen. Ik voelde de behoefte om me meer toe te leggen op het coachen van mensen.

In 2010 heb ik de praktitioner opleiding NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) gevolgd bij Mindfactory in Hilversum. Een jaar later behaalde ik mijn certificaat Master Practitioner bij het IEP in Nijmegen. Meest recent volgde ik de trainersopleiding Mindfulness bij See True. Ik heb genoten van deze opleidingen en ik heb er vooral heel veel van geleerd. En niet in de laatste plaats over mezelf.

De afgelopen jaren coach ik medewerkers uit alle lagen van deze gezondheidsorganisatie, zowel individueel als in teams en help hen bij het formuleren en behalen van hun persoonlijke doelstellingen. Sinds november 2013 combineer ik deze baan met mijn eigen kleine praktijk.

 

Interesse? Mail naar info@miriamwassen.nl